PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE

Vind balans en welzijn met psychosomatische fysiotherapie.

Psychosomatisch fysiotherapeut

Een psychosomatische fysiotherapeut behandelt klachten die een combinatie zijn van fysieke en psychologische factoren. Deze klachten kunnen onder andere zijn:

Chronische Pijnklachten: Dit omvat langdurige pijn in delen van het lichaam zoals de rug, nek, schouders of gewrichten.

Onverklaarde Klachten: Soms ervaren patiënten symptomen zonder een duidelijke medische oorzaak. Een psychosomatische fysiotherapeut kan helpen bij het begrijpen en behandelen van deze klachten.

Depressie en Angststoornissen: Fysieke klachten kunnen vaak gepaard gaan met depressie en angst. Psychosomatische fysiotherapie kan helpen om zowel de fysieke als de psychologische aspecten van deze aandoeningen aan te pakken.

Burn-out: Een gevoel van uitputting en overweldiging dat kan leiden tot zowel fysieke als psychologische symptomen.

Hyperventilatie: Snelle, oppervlakkige ademhaling die kan resulteren in lichamelijke symptomen zoals duizeligheid en hartkloppingen.

Slaapstoornissen: Problemen met slapen, zoals slapeloosheid, kunnen zowel fysieke als psychologische oorzaken hebben, die psychosomatische fysiotherapie kan aanpakken.

De focus van psychosomatische fysiotherapie ligt op het begrijpen van de interactie tussen lichamelijke en psychologische factoren in deze klachten en het bieden van behandelingen die deze complexe relatie aanpakken. De therapie is gericht op het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn van de patiënt.

Herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid

"Bij onze psychosomatische fysiotherapeut staat uw welzijn centraal. Samen creëren we een persoonlijk therapieplan om balans in uw leven te herstellen. U leert uw lichaam begrijpen, ontspannen en uw gezondheid actief beïnvloeden. Onze behandeling richt zich op het doorbreken van klacht-onderhoudende factoren, verbeteren van uw belastbaarheid, en het herwinnen van controle over uw gezondheid. Uw herstel en welzijn zijn onze prioriteit."

Plan een afspraak

Voor uitgebreidere informatie over psychosomatische fysiotherapie (www.psychosomatischefysiotherapie.nl)

Specialist: Saskia Vervoorn