LONGREVALIDATIE

"Longrevalidatie in de fysiotherapie biedt een essentiële meerwaarde door patiënten met longaandoeningen te helpen hun ademhalingscapaciteit te verbeteren, hun algehele fitheid te vergroten en hun kwaliteit van leven te optimaliseren."

"Longrevalidatie is bedoeld voor iedereen die dagelijkse belemmeringen ondervindt door een chronische longaandoening en streeft naar een actiever en bevredigender leven."

Ontdek de voordelen van longrevalidatie, een programma dat speciaal is ontworpen om uw leven te verbeteren als u dagelijkse hinder ondervindt van een chronische longaandoening. Kortademigheid en hoesten kunnen leiden tot een afname van lichamelijke activiteit, wat op zijn beurt de algehele conditie kan verslechteren en negatieve gevolgen kan hebben voor uw dagelijks functioneren. Onze longrevalidatie biedt ondersteuning om weer de dingen te kunnen doen die u wilt doen, of het nu gaat om persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken, het nastreven van hobby's, behouden van werk, of het bezoeken van dierbaren. We begrijpen de emotionele impact en onzekerheid die gepaard kunnen gaan met longaandoeningen en zijn hier om u te helpen een actiever, gelukkiger en gezonder leven te leiden.

Eigen bijdrage en inzet

Om een zo’n goed mogelijk resultaat van de longrevalidatie te bereiken, kan er geadviseerd worden om uw levensgewoonten aan te passen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het stoppen met roken, het meer gaan bewegen of het doen van ademoefeningen. Het is belangrijk te beseffen dat uw eigen bijdrage en inzet ervoor zorgt dat de longrevalidatie een positief resultaat heeft.

Wat is het doel van de behandeling?

Door middel van het longrevalidatieprogramma willen wij bereiken dat uw dagelijks leven positief veranderd wordt. Er wordt vooraf nauwkeurig geïnventariseerd wat uw eigen wensen en mogelijkheden zijn. Zo zou het een vermindering van uw benauwdheidsklachten op kunnen leveren en/of een verbetering van uw conditie en kracht. Dit kan weer leiden tot een actiever leven waar u zich prettiger bij voelt. Door het geven van voorlichting willen wij bewerkstelligen dat u meer inzicht in uw ziekte krijgt en bijvoorbeeld beter luistert naar de signalen van uw lichaam.

Specialist: Ellen Arends