Wat doe een osteopaat  bij nekpijn?

 pijnklachten aan de nek? Ontdek hoe osteopathie de verbinding kan leggen tussen andere fysieke problemen in je lichaam en de oorzaak van jouw nekpijn."

Osteopathie: De Verborgen Oorzaken van Nekklachten

Het is helemaal juist dat nekklachten niet per sé uit de nek hoeven te komen. Eigenlijk alles wat onder de nek zit doet ertoe. Zelfs een platvoet kan nekklachten geven en ja, zoiets kan 'ineens' optreden zonder dat je daar weet van hebt. Verder is de nek afhankelijk van de borstwervelkolom. Als die stijf en stug beweegt, breidt die stijfheid zich gemakkelijk uit naar de nek.

Stijfheid en Overprikkeling

De nek is een regio waaruit diverse zenuwen uit verschillende lichaamsgebieden samenkomen. Als deze zenuwen overprikkeld raken, kan dit leiden tot stijfheid van nekspieren. Een voorbeeld? De lever wordt verzorgd door een zenuw uit de 3e, 4e en 5e nekwervel. Overprikkeling van de lever, een veelvoorkomend probleem, kan leiden tot overprikkeling van die zenuw en via ingewikkelde reflexen (ook wel weerpijn of gerefereerde pijn) tot spierspanning in de nek.

Brede Blik en Specifieke Aandacht

Kortom, nekklachten kunnen talloze oorzaken hebben en vragen om een brede blik. Binnen de osteopathie is dit een bekend gegeven. Osteopaten doen de hele dag niets anders. Los daarvan vereist artrose specifieke aandacht. Zowel te weinig bewegen als te veel bewegen kunnen de situatie verergeren.

Ontdek hoe osteopathie de sleutel kan zijn tot een grondige aanpak van jouw nekklachten en verborgen oorzaken kan onthullen. Wij zijn hier om te helpen!