Lucas Lochtenberg

Fysiotherapeut / Fysiotherapie op haptonomische basis / Golf fysiotherapie

Even voorstellen

Hallo, ik ben Lucas Lochtenberg, en ik ben al sinds 1987 actief als fysiotherapeut. Mijn fascinatie voor dit vak begon al op jonge leeftijd, toen ik zelf op 16-jarige leeftijd met een sportblessure bij een fysiotherapeut in behandeling was. Die ervaring wekte mijn interesse en toewijding voor dit vak.

Mijn benadering van fysiotherapie gaat verder dan enkel de fysieke aspecten. Ik heb mijn expertise uitgebreid door me te verdiepen in de haptonomie, met een opleiding in Doorn tussen 1992 en 1994, gevolgd door een haptotherapie opleiding bij Peter Zwiers in Amersfoort van 1995 tot 1998. Fysiotherapie op haptonomische basis geeft me de mogelijkheid om een brede blik te werpen op de mens.

In mijn benadering worden niet alleen de fysieke kanten van de behandeling in beschouwing genomen, maar ook het emotionele welzijn van de patiënt. Dit betekent dat naast manuele technieken en oefeningen, we ook de mindset en houding van de cliënt onder de loep nemen.

Mijn missie is om u te helpen niet alleen fysiek te herstellen, maar ook emotioneel in balans te zijn, zodat u uw leven in volle glorie kunt leven. Samen werken we aan uw gezondheid en welzijn.

Beschikbare dagen: maandag t/m vrijdag

lucas.lochtenberg@fysio-kerkelanden.nl

BIG-nummer: 99034370204

Het begeleiden / motiveren van mensen tijdens een periode van klachten is een prachtig onderdeel van ons vak.

Fysiotherapie op haptonomische basis is o.a. geindiceerd bij klachten aan het bewegingsapparaat, waarbij sprake is van:

  • stress
  • burn-out
  • depressie en/of angststoornissen
  • hyperventilatie
  • chronische pijnklachten
  • chronische vermoeidheidsklachten

Daarnaast heb ik veel ervaring in het begeleiden van patienten na een totale knie prothese of totale heup prothese.

In 2010 heb ik mij geschoold in de golf fysiotherapie en aangesloten bij de PGA Holland. Golf is een prachtige sport en is zeer geschikt voor jong en oud! Toch ontstaan er nogal eens blessures door de complexe bewegingen die het lichaam maakt. Golfers kunnen bij ons terecht voor de behandeling van blessures. Werken aan het oplossen van de klachten, in samenwerking met de  golf-pro, om zo tot een betere slagtechniek te komen die past bij de persoon.

Ik ben getrouwd, we hebben 4 kinderen waar ik enorm trots op ben.

Naast mijn werk ben  ik actief met golf en tennis, daarnaast ben ik  in mijn vrije tijd ook op het water te vinden.