Wat doet een osteopaat bij een frozen schoulder?

Frozen Shoulder? Ontdek Osteopathie!

Een frozen shoulder kan een jaar van pijn en ongemak veroorzaken. De osteopaat richt zich op het hele lichaam om de oorzaak van je klachten aan te pakken. Herwin je bewegingsvrijheid en verminder de pijn met osteopathie.

Herstel Sneller met Osteopathie van Frozen Shoulder

 

Osteopathie kan zorgen voor een sneller herstel. Dat zit zo. De schouderkop zit in de kom. Het schoudergewricht wordt omvat door weefsel. Dat noemen we het kapsel. Dat kapsel is ontstoken geraakt en daardoor minder bewegelijk geworden. Dat zorgt ervoor dat je je arm steeds minder kunt bewegen. Na de acute fase gaat de pijn over, maar kan je arm steeds minder.

Een Compleet Keten van Invloeden

Maar de mobiliteit van je arm wordt niet alleen door je schoudergewricht bepaald. Ook je sleutelbeen, je schouderblad, je wervelkolom en zelfs je bekken en de organen die daarin liggen kunnen invloed hebben op de beweegruimte van je arm.

De Osteopathische Aanpak

Een osteopaat gaat op zoek naar beperkingen in het hele systeem. Maagklachten kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je middenrif minder mobiel wordt. Je maag ligt namelijk net onder je middenrif en kan zo de spanning van het middenrif beïnvloeden. Als de spierspanning afneemt en het middenrif weer vrij kan bewegen, dan heeft dat ook invloed op je ontstoken schouderkapsel. Zo kunnen verkrampingen op allerlei fronten invloed hebben op je frozen shoulder.

Een fysiotherapeut zal je kunnen helpen om te bewegen binnen je pijngrenzen. Een osteopaat gaat op zoek naar blokkades elders in die ketting om bewegelijkheid te verbeteren. Kies voor de holistische aanpak van osteopathie en versnel je weg naar herstel!